Friday, November 21, 2014

Прикривања кривичног дјела Љубише Ћосића и Славко Тошовић неимар

         


           У каквом циркусу од кофол града живимо може се видјети кад се позабавимо само једним обраћањем јавности начелника једне општине доњег дијела града Српског Сарајева. Наравно Ћосића, не знам сјећа ли се неко уопште начелника Српске Илиџе. Шта је с тим човјеком уопште?

            Све је почело прилогом ТВ БН СДС из Бијељине о томе како је начелник Ћосић издао грађевинску дозволу за зграду у Хиландарској супротно регулационом плану. Питање је наравно потегао препоштени СДС.

            А начелник, умјесто да објасни зашто је он потписао дозволу, а не начелник одјељења, и зашто, кад је већ нека овлашћена фирма оцијенила да ту не могу да се праве подземне гараже није покренуо одговарајући поступак за измјену регулационог плана, прича како нас „нападају јер нам је на власти СНСД“. Па вјерујем да Вас зато нападају начелниче, сигурно не зато што им смета лоповлук, да им смета не би крали, али то не значи да не треба да објасните зашто не поштујете прописе! Ваљда прво треба измијенити регулациони план па издати дозволу у складу са новим регулационим планом, а не обратно? Још горе ако начелник ништа не краде, само не зна све да изведе по закону.
            Следећи бисер начелника Ћосића може се видјети у прилогу наше драге РТВИС.
На 1:15 спикер цитира начелника: „У претходне двије године трудили смо се да ни на који начин не истичемо било које афере и незаконите радње претходне власти, а има ту много тога што би се могло набројати“.
Чекај црни и несретни начелниче, ти знаш да је неко крао народне паре, радио незаконито, али си се трудио да то не истичеш ни на који начин??? Па теби је начелниче ДУЖНОСТ да то истичеш, и не само да истичеш већ и да подносиш кривичне пријаве! А не да се понашаш као сви политичари у РС, у стилу „врана врани очи не вади“.
Не само да ти је то дужност, већ си самим тим што си рекао признао да си починилац кривичног дјела, и да има икакве правде у овој несретној земљи, ишао би на робију!
Јер, Кривични закон Републике Српске каже:
Члан 362: Ко зна да је неко лице учинило кривично дјело / или само зна да је такво дјело учињено па то не пријави прије него што су дјело односно учинилац откривени, казниће се новчаном казном или затвором до три године.
Службено лице које свјесно пропусти да пријави кривично дјело за које је сазнало у вршењу своје дужности / казниће се новчаном казном или затвором до три године.
А члан 363: Ко крије учиниоца кривичног дјела које се гони по службеној дужности или му прикривањем оруђа, трагова или на други начин помаже да не буде откривен / казниће се новчаном казном или затвором до једне године.
Није чудо што несретни начелник не зна како да изда грађевинску дозволу (или изабере управника Културног центра) а да не прекрши закон кад без икаквог устезања хладно призна да годинама врши кривична дјела! И то све у стилу „Па што ви мене цинкарите кад кршим закон кад и ја вас покривам што сте крали, стварно нисте фер“.
            Да није Ћосовић најгоре што нас може задесити, срећом ту је СДС да нас подсјети, и Славко Тошовић. Ајде што су они шампиони крађе и корупције у грађевинарству, то не правда Ћосића, али кад несретник изјави „СДС је изградио Српско Сарајево“, као да га је он лично својим рукама и својим парама градио, а не ми несретници који смо четири године бранили своје куће па онда остали без њих, који смо продавали имовину у федералном Сарајеву, и долазили овде да нам СДСове аге и бегови узимају харач и да нас краду на сваком кораку, а на грађевинском материјалу им је било најмилије.
            Мада, Тошовић је у праву кад каже Ћосићу: Ако нешто знаш, поднеси кривичне пријаве!
            Можда се због ових избора деси нешто добро, ако СНСДовци мало изваде главу из Радмановићеве задњице у заједничким институцијама и почну мало да се баве градом у ком живе као викендаши са Марин Двора, можда локални СНСД буде мање личио на своју браћу по власти из СДСа. Па ће можда неко рећи несретном Ћосићу да понашање „што ви мене критикујете кад ја прикривам ваша кривична дјела“ није нормално.
            Да ни Ћосић ни Тошовић немају шта да брину, подсјетио нас је новинар РТВИС, Горан Живковић. Иако им СДС годинама не даје плате и уништава их, доводи им кадрове од зла оца и горе матере, те плаћа 200.000 КМ телевизији БН, Живковић се не усуђује да пренесе кад Ћосић постави то питање, зашто град Источно Сарајево плаћа ТВ из Бијељине кад има РТВ коју је сам основао! Да ли запослени у РТВ ИС и даље вјерују да ће се СДС предомислити и спасити их од пропасти, ако се и даље потпуно некритичи односе према бившим налогодавцима, па чак не преносе ако их неко други критикује умјесто њих.

            Благо нама који живимо у Бермудском троуглу између разноразних Кошараца и Бабаља, Љубиша и Предрага, Милована и Синиша. Да су нам најгори душмани бирали власт, не би могли овако да нас зајебу.

            Посебно док нас ТВ БН, РТРС и РТВ ИС информишу.

No comments:

Post a Comment